Posted in Mode / Dressing nieuws en tips

Als het wat dunner mag zijn

Als het wat dunner mag zijn Posted on oktober 13, 2017Leave a comment

Wie vandaag de dag een overhemd wil kopen, heeft de keuze uit tal van pasvormen. Deze worden ook wel fits genoemd. Regular fit, normal fit, modern fit en slim fit. Dit zijn de vier belangrijkste pasvormen die er bestaan. Alles hangt af van drie factoren: de boordmaat, de taille en de borstomvang. Daarom is het altijd belangrijk om deze op te meten alvorens je een overhemd gaat bestellen. Let wel: als je naar een kledingwinkel gaat, moet je sowieso een overhemd passen alvorens je weet of deze je past. Doe in het pashokje ook heerlijk gek en ga springen, bukken en rekken met het overhemd aan. Pas dan weet je of het gehele plaatje je wel past. Het klinkt misschien gek, maar what happens behind the curtain, stays behind the curtain.

 

Slim fit overhemden

Tegenwoordig zijn de slim fit overhemden enorm populair. Deze overhemden zetten je lichaamsbouw namelijk in de spotlights. Iedere spier, iedere vorm wordt netjes geaccentueerd. Maar dat voordeel brengt natuurlijk ook een nadeel met zich mee. Namelijk, niet iedere lichaamsbouw is gemaakt voor slim fit overhemden. En dat is iets wat niet iedereen van zichzelf ziet. Check daarom altijd eens met iemand anders of je wel staat met een van die slim fit overhemden. Heb je een buikje en geen sixpack, dan valt het bijvoorbeeld af te raden. Zijn je schouders te breed, dan is het niet zo fijn dat de knoopjes bovenaan bijna uit elkaar poppen.

 

Hoe herken je slim fit?

Slim fit overhemden zijn makkelijk te herkennen aan hun vorm. Als je slim fit overhemden op tafel legt, dan zie je meteen dat de vorm helemaal anders is dan een gewoon overhemd. Aan de zijkanten is er een soort van halve maan naar binnen. Dit toont meteen al dat het hemd wat strakker zal zitten rond de borstkas en de taille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *